Heissan vaan, täällä ollaan. Olen ollut tosi laiska kirjoittelemaan niinkuin olette toki huomanneetkin. Joulu ja Uusi vuosi tuli ja meni, rauhallisissa merkeissä. Rakettejakaan ei täällä paukuteltu niin paljon kuin aikaisempina vuosina. Ihan hyvä niin, en ole koskaan tykännyt raketeista. Voihan sitä juhlistaa muillakin tavoilla.

No nyt on sitten taas yksi lääkärireissu takana. Viime keskiviikkona kävin ja uutiset olivat taas positiivisia. Etäpesäke keuhkossa oli pienentynyt noin 10% jo toisen kerran. Loput nesteet keuhkosta olivat kadonneet jonnekin. Pääkasvain munuaisessa on entisen kokoinen mutta ei suurentunutkaan. Sekin tuntuu jo voitolta. Kaikki arvot olivat hyviä, paitsi Hb, joka oli vain 103. Lääkkeet tiputtavat sitä alaspäin. En tiedä onko sen nostamiseksi muuta keinoa kuin punasolutiputus. Se auttaa aina hetkeksi, mutta ei hötkyillä. Jos olo on näinkin hyvä olen täysin tyytyväinen.

Kiinalainen ruokavalio jatkuu. Joulu vaan vähän sekoitti sitä kun tuli syötyä yhtä sun toista kiellettyä. Nyt pitäisi pistää likka takaisin ruotuun ja unohtaa ihan kaikki herkut. Toinen verenpainelääke tiputettiin kokeeksi pois kun paineet on koko ajan 120/60 paikkeilla. Moni vaiva on kadonnut ruokavalion myötä. Ei närästä, vatsa toimii päivittäin, alhaisesta hemogobiinista huolimatta jaloissakin riittää vielä virtaa. Tiedän, että se oikein syöminen on tosi pitkäaikainen homma enkä siksi odotakaan mitään ihmeellisiä tuloksia nopeasti.

Painon putoaminenkin lakkasi kun suolisto hoidettiin akupunktiolla. Se on nyt ollut vakio n 2 kuukautta ja jopa noussut kilon. Aikaisemminhan se putosi melkein kilon viikossa vaikka olisi syönyt miten paljon. Kai se oli joku imeytymishäiriö kun proteiiniarvokin on noussut 26,4 stä 35,2 een eli hipoo jo alarajaa. Ei ehkä kuulosta paljolta mutta olen iloinen pienistäkin paremmista merkeistä.

Ulkona oli tänään jo ihan kevään tuntu kun ei ollut pakkasta. Kohta varmaan taas rämisee lumet katolta. Saisikin lumet sulaa, en niin kauheasti välitä kinoksista. Aika kuluu kyllä niin nopeasti, että kohta se kevät on ihan oikeasti taas. Huhtikuussa on taas seuraava lääkärintarkastus, kokeita otetaan kyllä kuukauden välein. Nyt oli jo toisen kerran sama lääkäri ja täytyy taas sanoa , että kyllä se on joillekin kutsumusammatti. Tunsin itseni hyvin huomioonotetuksi ja olo on turvallinen kun tilannetta seurataan jatkuvasti. Kyllä meillä täällä Suomessa on hyvä hoito.

Taidan mennä vielä hetkeksi lukemaan jos uni tulisi sitten. Minulle on tullut huono tapa ottaa päivällä torkut ja siihenhän ne yöunetkin katoaa. Tosin tänään join kupillisen kahviakin kun olin naapurissa lastenvahtina hetken.

Palaan taas kun on jotain uutta. Päivät ovat niin samanlaisia ettei niistä tule kovin usein kirjoiteltua.

Ihanaa kevään odotusta ja tsemppiä kaikille kohtalotovereille ja kaikille lukijoille :-)