Noniin, siitä lelusta.... se on vehnänorasmylly. Mulla oli tuolla varastossa säkillinen vehnänjyviä......tai niin luulin. Tarkemman tutkiskelun jälkeen ne osoittautuivatkin kauranjyviksi. Niistä ei taikomallakaan saa kasvatettua vehnänorasta. Pitkän soittokierroksen jälkeen vehnänjyviä löytyi Mäntsälän kotipiiristä. Tänään mennään sitten hakemaan niitä että pääsee kasvatuksen alkuun. Minun on pitänyt se myllykin ostaa jo monta vuotta sitten, mutta ne maksavat aivan hirveästi. Se on sitten jäänyt. Netistä löysin yhden tuossa aika lähellä joka myi myllynsä pois. Maksoi 20€, halvimmat maksavat uutena yli 80 euroa.

Vehnänorasmehuhan on oikeata elämän eliksiiriä. Se sisältää huikeita määriä vitamiineja, hivenaineita, aminohappoja ja entsyymejä. Se on kehoa puhdistavaa. Ionisointikykynsä ansiosta sillä voi jopa puhdistaa juomavettä. Tuppo oraita vesikannuun 10 minuutiksi niin se neutralisoi vedessä olevia kemikaaleja. Syöpäpotilaille kuulemma erittäin hyvää. Jossain kirjassa luki, että harmaantuneet hiuksetkin voivat saada alkuperäisen värinsä takaisin.

Tämä on taas sellainen empiirinen kokeilu, mitään haittaa siitä ei ainakaan voi olla. Fiilis on taas kuin ravihevosella lähtökuopissa, ehkä se nokkosjuomakin alkaa vaikuttaa. Kävin jo aamulla tutkimassa nokkostilanteen. Kohta sieltä voi poimia uuden satsin.

Niistä kauroista sitten voisi ommella kauratyynyjä. Nehän ovat hyviä niskasärkyyn ja kaikenlaisiin tulehduksiin. Tyyny pakastimeen tai mikroon sen mukaan, tarvitaanko kylmä- vai kuumahoitoa.

No, ainakin jotain tekemistä on kun rupean noita oraita kasvattamaan ja vahtimaan. Se on aika tarkkaa puuhaa,määrätyssä vaiheessa pitää leikata eli täytyy suunnitella jonkunlainen vuoroviljely, että aina olisi valmiita oraita käytettäväksi. Alkuunhan mehua suositellaan noin puoli teelusikallista. Se on voimakkaasti puhdistavaa ja sellainen joka on joskus esim. paastonnut, tietää miltä tuntuu kun kuona-aineet alkavat irrota kehosta.Huonoa oloa, päänsärkyä ym tulee.

Tein eilen tunnin reikihoidon teille, toivottavasti energia on taas liikkunut sinnekinpäin. Itse heräsin klo 7 ihan pirteänä.

Nyt valmistautumaan retkelle kotipiiriin. Siellä myydään paljon lähituottajien elintarvikkeita, erilaisia käsitöitä ym. Kiva paikka kaikenkaikkiaan. Loppuiltapäivä meneekin sitten taas pihalla. Pitäisi laittaa oksia hakettimeen. Mukavaa helleviikonloppua teillekin:-))