Kävin taas viime perjantaina moikkaamassa Ninaa Lahdessa. Hän tuumasi ensimmäisenä, että olen ihan eri näköinen kuin kaksi viikkoa aiemmin. Kävely ei enää aiheuttanut niin kamalaa puuskutusta kuin aikaisemmin. Puheenikin kuulemma tuli ponnekkaammin ja siltä se itsestänikin tuntuu. Valitin Ninalle että kun tekee niin hirveästi mieli perunamuusia. Olinkin ajatellut sen käynnin jälkeen mennä ravintolaan syömään ja testaamaan minkälaisia ruokia sieltä löytyy.

Ihana naapurini oli mukanani ja lähdimme sitten etsimään ravintolaa. Yleensähän niitä on joka kulmassa mutta osa oli kiinni ja yhdessä paikassa ruoka haisi niin etovalta että oli pakko mennä äkkiä ulos. Onkohan tuo hajuaisti taas vähän tarkentunut.

Lopulta löysimme mukavan näköisen paikan, nimeltään Marina. Siellä olikin sellainen systeemi että ruokalajin osaset sai itse koota ruokalistasta. Tilasin broilerleikkeen kermakastikkeessa, perunamuusia ja lämmitettyjä vihanneksia. Ruoan tulo kesti melko kauan mutta oli odottamisen arvoista. Odotellessamme ruokaa ilmassa leijui miellyttävä ruoan tuoksu. Kun rupesin sitten vihdoin syömään, ensimmäinen pala antoi jo aivoille viestin...JEEE. Ruoka oli niin maukasta, että nautinto oli suuri. Jaksoin syödäkin melkein koko annoksen. Palanpainikkeena oli 12cl chileläistä punaviiniä, joka kruunasi koko aterian. Sainkin Ninalta luvan kerran viikossa syödä jotain "kiellettyä" niin koko homma pysyy hanskassa paremmin.

Marinasta suunnistimme sitten Kärkkäiselle, jossa en ole aiemmin käynyt. Sielläkin kiertelimme varmaan yli tunnin. Jaksoin hyvin tallustella osastolta toiselle ja vieläpä olla kiinnostunutkin näkemästäni. Koko reissusta jäi tosi hyvä mieli.

Seuraava käynti on kuukauden kuluttua ja silloin jo ehkä tiedän TT-kuvausten tuloksiakin. Kroppa kyllä kertoo jo, että jotain siellä on tapahtunut. Pallea, joka oli aikaisemmin oikealta puolelta kovan tuntuinen on nyt pehmennyt aikalailla. Olo on muutenkin melko normaali. Maratonille en ehkä vielä lähde, mutta jo se, että voi kävellä normaalisti tuntuu ylelliseltä.

Nyt lähden tekemään broilerpataa höystettynä parsakaalilla ja porkkanoilla. Siitä tuleekin useamman päivän annos. Odottelemme ensimmäistä lumisadetta......