Ihan ensiksi kiitos siitä, että olette mukana tälläkin matkalla. Vielä ei tiedä, mihin se johtaa mutta kukapa muukaan huomisesta tietäisi. Läsnäolonne liikuttaa minua enemmän kuin olisin ikinä voinut kuvitella. Se tuntuu hyvältä kun tietää, että on ihmisiä, jotka todella välittävät ihmisistä joita eivät ole ikinä edes tavanneet. Siihen pyrin minäkin ja reikihoitoa tehdessäni sydämestä nousee suurta rakkautta teitä kaikkia kohtaan.

Iloinen uutinen on myöskin se, että Tommy Tabermann voi kuulemma paremmin. (oli ollut jossain lööpissä näin). Hyvä Tommy !! Sinnikkyyttä tarvitaan.

Lupasin laittaa teille keväisen voileipäkakun ohjeen ja tässä se nyt tulee

12 palaa vaaleaa paahtoleipäviipaletta, 1 grillattu broileri, 1-1,5 hapahkoa omenaa (esim. Granny Smith), 1 etikkakurkku,  n. 15 hillosipulia, 1 pienehkö purjo, 1 purkki herneitä (200g), 1 purkki viipaloituja herkkusieniä (115g).

Kastike: 1,5 dl majoneesia, 1 dl kermaviiliä, puoli tl sokeria, puoli tl valkopippuria, 1-2 tl curryä, 1 rkl omenaviinietikkaa

Koristeluun 4 kovaksi keitettyä munaa, 2 pientä tomaattia, 10-12 retiisiä, persiljaa, 1 rkl majoneesia, suolaa, valkopippuria, curryä, 1 pitkä kurkku, purkkiparsaa

Olen vähän muuntanut koristelua: Ensin levitän maustetun majoneesin (1rkl ei riitä, laitan reilusti ja maustan kirpeäksi) voileipäkakun päälle, ladon kurkkuviipaleita ja tomaatinlohkoja vuorotellen riviin keskelle. Leikkaan purkkipersikoista lohkoja ja teen muutaman "kukkasen". Kakun sivuille emmentaljuustoraastetta. Lopuksi persiljaa koristeeksi kakun päälle.(munia ja retiisejä en ole käyttänyt)

Valmistus. Leikkaa broileri pieniksi kuutioiksi, Valuta herneet ja herkkusienet. Sekoita kastike ja mausta (curryn voi korvata sinapilla). Hakkaa pieniksi omena, etikkakurkku, hillosipulit, purjo, herneet, sienet ja broileri.Sekoita ainekset kastikkeeseen ja tarkista maku. Voitele leipäviipaleet ohuesti voilla (poistan leivästä kuoret) Aseta 3 viipaletta rinnakkain foliolla peitetylle alustalle 1/3 seoksesta päälle, seuraava kerros leipiä ja taas täytettä väliin jne. Peitä lopuksi kolmella leipäviipaleella. Peitä foliolla ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi (parasta seuraavana päivänä). Koristele juuri ennen tarjoilua. Levitä ohuelti majoneesia päälle ja reunoille. Viipaloi munat ja asettele riviin kakun reunoille. Koristele retiisisilpulla, tomaatinpaloilla ja kurkkuviipaleilla sekä parsan paloilla. Persiljasilppua reunoille.

Sitten se, mitä kai olette taas odottaneet, runo. Tämänkin olen kirjoittanut 2000-luvun alussa, mutta on aina ajankohtainen.

Taivas on syvä,

yhtä syvä kuin meri.

Emme tiedä mitä on merenpohjan alla

emmekä mitä on tähtien takana.

Kuka meitä sieltä ohjaa

vai ohjaako kukaan.

Kuljemme sitä kohti,

tuntematonta.

Elämän liekki palaa.

himmenee.

sammuu

kuin kynttilä tuulessa.

Mitä meistä jää

muistot-vai jääkö sitäkään.

Tuntematon,

suuri tuntematon

on koko elämä.

 

Tänä päivänä tiedän, että meillä on se suuri Ohjaaja, joka antaa vuorosanoja tähän elämän teatteriin. Hyvä niin.