Ihana päivä tänään. Aurinko paistaa eikä tulivuoripilvestä näy merkkiäkään. Eilen ilmassa oli rikin haju, joka ilmeisesti johtui siitä. Tänään ilma on erittäin puhtaan ja raikkaan oloinen.

Olen kahdeksasta aamulla tyhjentänyt autotallia. Iltapäivällä sieltä perältä lähtee seripainokaruselli, jolla on joskus painettu T-paitoja. Tuleepahan pieneen autotalliin vähän lisätilaa. Täällä sisällä on nyt niin paljon tavaraa, että näyttää kuin tänne olisi pudonnut oikein rypälepommi!

Näin onnellisena päivänä ilahdutan teitä ensin kivalla reseptillä ja sitten vielä runonpätkälläkin.

LIHAPIIRAKKA

Taikina: 3dl kermamaitoa, nokare hiivaa, 2tl suolaa, n 100g voita tai margariinia, noin 6dl vehnäjauhoja.

Sisus: 250-300g naudanpaistijauhelihaa, 1 sipuli, 1,5 dl puuroriisiä, 2 keitettyä kananmunaa, suolaa, valkopippuria

Tee taikina: Lämmitä kermamaitoa (puolet maitoa, puolet kevytkermaa) mikrossa. Sulata hiivanokare siihen(nokare on pieni pala hiivapalan kulmasta). Älä laita liikaa hiivaa, muuten taikinasta tulee liian paksu. Lisää suola, voi tai margariini ja alusta taikina. Lisää jauhoja desi kerrallaan. Itse käytän margariinia, voista tulee vähän raskas. Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin ja tee täyte.

Täytteen valmistus: Paista jauheliha ja pilkottu sipuli. Lisää suolaa ja valkopippuria maun mukaan. Keitä 1,5 dl puuroriisiä lihaliemessä. Keitä kananmunat ja pienennä haarukalla.Sekoita keitetty riisi, jauheliha-sipulisekoitus ja survotut kananmunat. Tarkista suola ja valkopippuri. Kermasta jäänyt noin puoli desiä kermaa kannattaa kaataa täytteeseen. Se sitoo sen helposti levitettäväksi.

Kauli taikina; Itse jaan sen kahteen osaan ja kaulin kaksi suorakaidetta(pellille sopivaa). Laita täytettä toiselle puolelle kaulittua taikinaa ja käännä toinen puoli päälle. "Liimaa" vedellä sauma kiinni. Tee toinen puoli taikinasta samoin. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Pistele haarukalla (taikina ei kupruile ja tulee kiva kuvio). Voitele munalla. Paista 200 asteen lämmössä. Voitele vielä uudestaan kun piirakat ovat olleet jonkun aikaa uunissa. Paista kauniin kullanruskeiksi. Kun olet ottanut ne uunista, voitele vielä pienellä määrällä margariinia niin se lisää mehevyyttä. Peitä leivinpaperilla ja leivinliinalla ja anna hetki vetäytyä.

Helppo, halpa ja maistuva. Samalla ohjeella olen tehnyt lohesta, tonnikalasta vähän vaihtelemalla aineita (lohipiiraaseen vähän raejuustoa ja tilliä) Mielikuvitus rajana.

Sitten se toinen asia eli hengen ravinto. Näin onnellisena päivänä runo onnesta on kai paikallaan.

 

Onnen kukkulat
ovat siellä missä sinä olet.
Helposti nostat minut
niiden harjalle istumaan,
katselemaan kuuta,
haaveilemaan.
Vain se että näen sinut
saa sydämeni sykähtämään
ylimääräisiä lyöntejä.
Pienet sanat
nostavat minut lentoon.
Kiidän ilmojen halki
kuin kotka
vahvoin siiveniskuin.
Sen voiman saan sinulta
joka itsekin olet vahva.
Mitä siitä
vaikka välillä kahlaan
mustassa vedessä,
joka on aikeissa hukuttaa minut.
Kuitenkin taas
näen sinut rannalla.
Nostat minut jälleen
tähtien yläpuolelle.
Jos voisin tuntea
ihosi ihollani,
suudelmiesi lämmön,
käsivarsiesi turvallisuuden
minulla olisi niin hyvä
etten ikinä tarvitsisi
mitään muuta.
Olisin aina
onnen kukkuloilla.